Vyzretý syr s drobivou a kompaktnou textúrou získaný procesom výroby syra z mlieka Trevalli, 100% talianske . Ideálne pre lahodné aperitívy alebo na strúhanie cez prvý a druhý chod, aby boli ešte chutnejšie.
Pecorino di Fossa pochádza zo starodávnej tradície a každý tvar predstavuje dlhý proces a prirodzené kvasenie. Každý kus je jedinečný a nepravidelný, čo sa týka jeho tvaru a chuti. Farbenie jeho rôznych foriem rozpráva o jeho dávnej tradícii. Po 3 mesiacoch zrenia je pripravený dať nám svoju jedinečnú silnú a pikantnú chuť a svoju ľahkú, jemnú a hubovitú textúru.
Syr Fossa je meditačný syr.
Používa sa ako prísada do predjedál, ako prísada do polievok a polievok alebo strúhaná ako ochucovadlo k prvému a druhému chodu. Vychutnáva sa aj samostatne, najmä v kombinácii s černicovým, figovým, čučoriedkovým a dulovým džemom, gaštanovým krémom a akáciovým medom. Vynikajúce aj namočené v balzamiku a nakrájané na vločky na zeleninové prvé jedlá. Hodí sa k figám, hroznu, hruškám a vlašským orechom. Hodí sa k meditačným vínam so silnou osobnosťou: sladkým vínam (predovšetkým passito a vin santo) alebo odborne zrejúcim červeným vínam so skvelou štruktúrou a dlhým záverom.
Zloženie: pasterizované ovčie mlieko , soľ, syridlo.
INFORMÁCIE O PRODUKTE: